Brama

Amb l’arribada de la tardor es dóna l’inici d’un dels espectacles més impressionants que ens ofereix la vida salvatge al Pallars Jussà: La Brama!

A la comarca pallaresa podem trobar diversos espais d’on podrem gaudir d’aquesta experiència única, i podrem fer-ho pel nostre propi compte o amb qualsevol de les múltiples empreses autoritzades que ens ofereixen un guiatge a través d’aquests paratges naturals, de les quals podran trobar tota la  informació necessària en el següent enllaç:    

https://www.pallarsjussa.net/Pdfs/brama.pdf

Normalment l’inici de la Brama té lloc a mitjans de setembre i s’allarga fins a mitjans del mes d’octubre. Els espais on es pot gaudir aquest espectacle al Pallars Jussà son:

Per als que potser desconeixeu aquest fenomen natural volem ajudar-vos a que el descobriu. La Brama té lloc a l’època d’aparellament del Cérvol (Cervidae), i és en aquest espai de temps quan els mascles inicien una disputa, o fins i tot podríem arribar a anomenar-ho competició, amb els altres mascles per tal de conquistar les femelles. Aquesta baralla consisteix en que els mascles després de demostrar els seus brams, i que els mascles dominants hagin aconseguit el seu ramat de femelles, han de seguir defensant-lo de la resta de mascles competidors. És una experiència que no us podeu perdre!

Des d’Hotel Terradets us volem animar a gaudir d’aquest espectacle tant singular, i és per això que si realitzeu una reserva a Hotel Terradets rebreu un 5€ de descompte per persona* per fer una sortida a la Reserva Natural de Boumort amb Outdoor Adventour.

Tot i que les sortides de brama estan pensades per a totes les edats, us recordem que és una sortida de 6 hores aproximadament, i on és essencial mantenir el màxim de silenci per poder gaudir d’una bona observació i escolta de la brama.

Les sortides amb Outdoor Adventour, estan organitzades per grups de 2 a 4 persones, degut a la capacitat dels seus vehicles i es realitza entre les 15:30h i les 21:30h. El punt de sortida i de retorn és el Pont de Baén

Outdoor Adventour us proporciona el transport 4×4 fins al refugi de Cuberes, serveis de guia i material tècnic per a la correcta observació de la fauna. Us recomanem que porteu un frontal o una lot ja que durant la ruta es farà fosc.

Brama del Cérvol

CONDICIONS DE RESERVA:

  • Per poder gaudir del descompte de 5€ hauran de realitzar la reserva directament amb Outdoor Adventour al info@outdooradventour.com
  • Descompte només aplicable a allotjats i enviant el comprovant de reserva al moment de fer la sol·licitud.
  • Aquest descompte és aplicable a grups de 4 persones o si es comparteix amb un altre grup.
  • Tots els dies exceptuant Diumenges.
  • Es paga la totalitat de la reserva per transferència bancària.